Skip to main content

VVW Gent-Leie Wie zijn we?

VVW Gent-Leie is een watersportvereniging aan de oevers van de Leie, gelegen aan de Snepkaai te Gent. Samen met 2 andere clubs, nl. KGWV en GLV zijn we net gelegen achter de K2 sluis in een dode arm van de Leie aan stuurboordkant. Ons clubhuis is alle dagen open vanaf 11.00 uur behalve op dinsdag. Het beschikt over een grote veranda en in de zomer over een nog groter terras, alwaar menig drankje en snackje kan genuttigd worden.

Wij hebben 92 vaste ligplaatsen, allen voorzien van water en elektra, en 32 omheinde droge staanplaatsen (voor boten op aanhangwagen). Passanten zijn altijd welkom in samenspraak met onze havenmeesters. Leden beschikken over een badge voor toegang tot slipway en sanitair. Men kan alleen zwemmen tijdens de openingsuren van ons clubhuis en een milieu-station is altijd ter beschikking waar men bilge- en afvalwater kan aftanken. Het St.-Pietersstation is op wandelafstand, zodat men gerust zijn boot kan laten liggen om op thuisbezoek te gaan.

Het stadscentrum ligt op ongeveer een half uurtje varen en onze gouden rivier (Leie) is de andere richting uit richting Deinze. Uiteindelijk zijn we dus zeer centraal gelegen, midden in het groen, in het hartje van Gent en dit zowel voor fietser, wandelaar als booteigenaar.

Tijdens de weekends heerst er altijd een vakantie-sfeertje meer dan een bezoekje waard.

een logo van VVW - de koepelorganisatie
SEO

Even kennismaken met onze Visie over watersportbeleving

1. VVW Gent-Leie is een club waar de watersportbeleving centraal staat.

2. Alle leden dienen op hun manier aan watersport te kunnen doen in een ontspannen sfeer waar men elkaar respecteert. We trachten elkaar ook te helpen waar nodig en tonen als lid het engagement dat noodzakelijk is om deze club leefbaar te maken en te houden.

3. Haar belangrijkste doel is het bevorderen van watersport door activiteiten, kennisoverdracht, opleidingen en events, dit geheel vanuit een milieubewuste gedachte.

4. Verder staat ze ook open voor mensen die graag kennis willen maken met watersport en het ruime kader hierrond. Alle leeftijden kunnen zich hier naar hartenlust amuseren, waarbij vriendschap hoog in het vaandel wordt gedragen.

Ons Team
Ad impossibile nemo tenetur

Het VVW Gent-Leie team

VVW Gent-Leie is een club voor iedereen. Het draait op het elan van mensen die dit als vrijwilliger doen. Dat wil ook zeggen dat zij niet dag en nacht ter beschikking staan. Graag even geduld als u niet onmidellijk de verwachtte reactie ontvangt.