VVW-Gent-Leie

vvwGLvvw

VVW Gent-Leie is een watersportvereniging aan de oevers van de Leie, de Snepkaai. Samen met 2 andere clubs, nl. KGWV en GLV zijn we net gelegen achter de K2 sluis in een dode arm van de Leie aan stuurboordkant.
Ons clubhuis is alle dagen open vanaf 11.00 uur behalve op dinsdag. Het beschikt over een grote veranda en in de zomer over een nog groter terras, alwaar menig drankje en snackje kan genuttigd worden.
Wij hebben 92 vaste ligplaatsen, allen voorzien van water en elektra, en 35 omheinde droge staanplaatsen (voor boten op aanhangwagen). Passanten zijn altijd welkom in samenspraak met onze havenmeester Ernest. Ieder lid heeft tevens een badge ter beschikking waarmee hij gratis kan gebruik maken van slipway, douches (en naar de toekomst toe ook ons afvaleiland).

Men kan alleen zwemmen tijdens de openingsuren van ons clubhuis en een milieu-station is altijd ter beschikking waar men bilge- en afvalwater kan aftanken.
Het St.-Pietersstation is op wandelafstand, zodat men gerust zijn boot kan laten liggen om op thuisbezoek te gaan.

Het stadscentrum ligt op ongeveer een half uurtje varen en onze gouden rivier (Leie) is de andere richting uit richting Deinze. Uiteindelijk zijn we dus zeer centraal gelegen, midden in het groen, in het hartje van Gent en dit zowel voor fietser, wandelaar als booteigenaar.

Tijdens de weekends heerst er altijd een vakantie-sfeertje meer dan een bezoekje waard.

Het bestuur